AMI Consultancy Blog

AMI-CONSULTANCY IS HET ORGANISATIE ADVIESBUREAU OP HET GEBIED VAN: ORGANISATIEVERANDERING, TALENTONTWIKKELING EN PROJECT-BEGELEIDING.
DIT WEBLOG IS EEN ONDERDEEL VAN AMI CONSULTANCY EN HEEFT ALS DOEL GEZAMENLIJK MET HAAR KLANTEN EN GEÏNTERESSEERDEN RELEVANTE MARKTINFORMATIE UIT TE WISSELEN EN ZODOENDE OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN ALLE ONTWIKKELINGEN EN INNOVATIES BINNEN DE BRANCHE.

9.01.2009

een andere indicator voor de economische crisis

De onderbroeken-indicator

Bron: The Washington Post

Een van de betere indicatoren voor het verloop van een economische crisis is de verkoop van onderbroeken. Economen hebben uiteraard veel gewichtiger maatstaven, alleen, die spreken elkaar allemaal tegen. Dat doet de onderbroeken-indicator niet. De verkoop van mannenonderbroeken is, in normale tijden, stabiel.
Zodra consumenten denken dat er zware tijden kunnen komen worden ze, mogelijk zonder het zelf te weten, zuiniger op hun onderbroek. Het slipje die gisteren nog zou zijn versleten, kan nu nog wel een maandje mee.
Zo kon de crisis al worden waargenomen in de verkoop van mannenondergoed in de eerste helft van 2008. Ook een groot deel van 2009 was de verkoop beneden het peil van een jaar eerder.
Maar er is goed nieuws, schrijft The Washington Post. De verkoop van onderbroeken in de VS stijgt. De crisis nadert zijn eind.


Bron: The Washington Post

Bookmark and Share

Gelezen op welingelichtekringen.nl

No comments:

Post a Comment