AMI Consultancy Blog

AMI-CONSULTANCY IS HET ORGANISATIE ADVIESBUREAU OP HET GEBIED VAN: ORGANISATIEVERANDERING, TALENTONTWIKKELING EN PROJECT-BEGELEIDING.
DIT WEBLOG IS EEN ONDERDEEL VAN AMI CONSULTANCY EN HEEFT ALS DOEL GEZAMENLIJK MET HAAR KLANTEN EN GEÏNTERESSEERDEN RELEVANTE MARKTINFORMATIE UIT TE WISSELEN EN ZODOENDE OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN ALLE ONTWIKKELINGEN EN INNOVATIES BINNEN DE BRANCHE.

4.12.2010

Organisatieverandering, vernieuwing en verbetering

Eigenlijk sta je er niet vaak bij stil welk gevolg de doorbraak van internet heeft gehad voor organisatie ontwikkeling. De snelheid waarmee grote hoeveelheden informatie in een fractie van een seconde de wereld doorkruisen, heeft vrijwel iedere organisatie tot in haar kern beïnvloed. En wat denkt u van het invoeren van de EU regelgeving? In één klap zijn de spelregels voor honderdduizenden ondernemingen op essentiële punten gewijzigd. Al deze turbulentie vergt nogal wat van hedendaagse organisaties. Onvermogen om omslagen te maken naar ‘de nieuwe situatie’ betekent voor menig bedrijf stilstand of mogelijk verlies. De wetenschap dat veranderingen en vernieuwingen veelal onomkeerbaar zijn doet de druk verder oplopen. Organisaties worden uitgedaagd zich de kunst van organisatieverandering zo goed mogelijk eigen te maken. Deze vaardigheid is een vast onderdeel van managen geworden.

Echter zijn er veel managers niet in staat te verwoorden wat er dan precies moet veranderen om een verschil te maken, al zegt deze wel heel stellig; ‘ Alles moet anders.’
Er wordt niet altijd een onderscheid gemaakt tussen veranderen, vernieuwen en verbeteren.

‘Anders’ wordt vaak geassocieerd met ‘veranderen’. Dit lijkt logisch, maar hoe denkt u daarover? Deel deze post met je vrienden en relaties en zie wat hun mening hierover is. 

Neem contact op met AMI Consultancy en vraag het gehele essay aan.  


Bron: Alles blijft anders..., Raymond Maas en Susan Eggels; Copyright AMI, 2007.

No comments:

Post a Comment